سوالات متداول
چرا توجه به غذای سازمانی مهم است؟
تمام مراحل از تهیه مواد اولیه تا پخت و بستهبندی باید با دقت زیادی مورد رصد قرار گیرد؛ همچنین نمونهگیری مستمر برای اطمینان از کیفیت غذا یکی دیگر از اقدامات مهم در مجموعههای خدماتی حوزه غذا به حساب می آید.
مهمترین معیار برای انتخاب تامینکننده غذای سازمانی، توانایی طراحی منوهای متنوع هم راستا با نیازهای کارکنان است. در ادامه این اقدام تهیه مواد اوله تازه و کیفیت و بهداشت غذا از معیارهای بعدی انتخاب محسوب میشوند.
برای کاهش ریسک بیماریهای غذایی باید متخصصان بهداشتی از مرحله خرید مواد اولیه تا نگهداری، پخت و توزیع غذا نظارت مستمر داشته باشند؛ همچنین با رعایت اصول ایمنی، استفاده از تجهیزات بهروز، انجام آزمایشات و آموزش پرسنل سلامت غذا تضمین میشود.
غذاهای رژیمی، غذاهای گیاهی و همچنین غذاهای بدون گلوتن و مواد حساسیتزا از مواردی است که با توجه به نیاز پرسنل در برنامه غذایی شرکتها باید به آن توجه شود.
برای دریافت بازخورد از پرسنل شرکتها می توان از فرمهای نظرسنجی NPS (Net Promoter Score) و محاسبه آن و همچنین CSS (Customer Satisfaction Score) استفاده کرد.
در طراحی منوها تنوع بالا، سلامتی غذاها و بهداشت آنها از مواردی است که به دقت انجام گیرد.
بسیار مهم است که کارکنان در وعدههای غذایی خود میزان کافی کالری، پروتئین و کربوهیدرات دریافت کنند. از آنجایی که سلامت کارکنان بینهایت مهم است، غذاها باید به صورت اصولی پخت شده و در فرایند طبخ از روغنهای اشباع شده با پراکسید بالا استفاده نشده باشد.
استفاده از تجهیزات مدرن با استاندارهای بینالمللی که متناسب با آشپزخانه انتخاب شوند توصیه میشود. آشپزخانههای صنعتی به تجهیزات پختوپز، تجهیزات آمادهسازی، فرهای کامبی، تجهیزات سرو غذا، تجهیزات انبار و نظافتی و تجهیزات سرمایشی نیاز دارند.
با توجه به سیاستهای سازمان و ساعت کاری پرسنل، تعداد وعدههای غذایی محاسبه میشود و معمولا تعداد وعدهها در سازمانهای دولتی و خصوصی کشور بین 1 تا 2 وعده در روز است.
تولید با ظرفیت بالا، کاهش زمان آمادهسازی، افزایش کیفیت غذای تولید شده و ذخیرهسازی و نگهداری مواد اولیه در محیطی وسیع چند مورد از مزایای راهاندازی آشپزخانههای صنعتی محسوب میشود.
با تهیه مواد اولیه باکفیت به صورت عمده و برنامهریزی درست منوهای غذایی، میتوان هزینهها را بدون کاهش ذرهای کیفیت بهینهسازی کرد.
هزینه هر وعده غذا با توجه به مواد اولیه، هزینههای تولید و نیروی انسانی و سطح کیفیت تعیین و ارزانترین غذا با ارائه خدمات مناسب 200 هزار تومان محاسبه میشود.
تعداد کارکنان، تعداد وعدهها، سطح کیفیت غذا و سیاستهای سازمان، تعیین کننده بودجه تغذیه پرسنل است و این فرآیند بهتر است به صورت سالیانه انجام گیرد.